Parijs zien… met Schuiten en Peeters

Parijs zien… met Schuiten en Peeters

10/12/2014 Parijs zien… met Schuiten en Peeters
Februari 2156. Kârinh heeft de aarde nog nooit van dichtbij gezien, want ze is geboren op de Ark. Deze ruimtekolonie werd lang geleden gesticht door aardbewoners die alle banden met de thuisplaneet wilden verbreken. Wanneer Kârinh gevraagd wordt om in haar eentje een ruimteschip met bestemming de blauwe planeet te besturen, twijfelt ze geen seconde – zelfs niet als dat schip vijftien medereizigers in cryogene hibernatie blijkt te vervoeren. Op die manier krijgt ze immers de kans om Parijs te zien, de lichtstad die haar dromen beheerst. Maar zal het tweeëntwintigste-eeuwse Parijs haar torenhoge verwachtingen kunnen inlossen?François Schuiten en Benoît Peeters zijn niet weg te denken uit de Belgische stripgeschiedenis. Met de Duistere Steden maakte het mythische duo al graphic novels nog voor dat een woord was. Met Parijs zien… verlaten Schuiten en Peeters even hun vertrouwde universum voor het eerste deel van een fantastisch sciencefictiontweeluik.

Tekenaar Schuiten wil zichzelf geen Parijskenner noemer. Hij bekijkt de stad eerder door de ogen van een verliefde man, zonder daarbij haar zwakheden en gebreken uit het oog te verliezen, of de uitdagingen die haar wachten in de toekomst. Het toekomstbeeld van de lichtstad dat hier geschetst wordt, zou wel eens werkelijkheid kunnen worden.

Parijs zien… van François Schuiten en Benoît Peeters is vanaf vandaag verkrijgbaar. Tegelijk verschijnt ook Schuiten in Beelden – Van de Duistere Steden naar de Lichtstad, een eerbetoon aan Parijs met een selectie van bestaande en nog niet eerder verschenen illustraties. Dit bijzondere collector’s item is meteen ook de catalogus van de expo Revoir Paris, die nog tot maart 2015 loopt in het Parijse Cité de l’architecture et du patrimoine.Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS