Onze prijsbeesten en bestsellers

Onze prijsbeesten en bestsellers

15/12/2014 Onze prijsbeesten en bestsellers
SUGAR – Leven als kat


Hardcover, 80 pagina’s, € 16,95
ISBN 9789462100909

BEKROOND MET DE SINT-MICHIELSPRIJS 2014

Serge Baeken, broer van dichter-schrijver-performer Vitalski, tekent al meer dan dertig jaar. Illustraties voor Knack, Knack Focus, NRC, De Tijd en vele andere, maar ook strips. Met de graphic novel The NO Stories won hij in 2005 de debuutprijs van Strip Turnhout. De komische comic ZZZ en de experimentele docustrip De maagd van Antwerpen bevestigden zijn onuitputtelijke talent en veelzijdigheid. Sugar is een stripverhaal met verhalen over het leven, gezien door de ogen van een kat. De ‘titelheld’ is de kater die achttien jaar lief en leed deelde met het gezin van de auteur. Maar ook andere besnorde viervoeters die de Baekens in huis hadden kregen enkele hoofdstukken: Tim, Jeff, Milk, Igor, Maya, Pogo en Rikki. Het vaste stramien van 24 vakjes per pagina – verdeeld over zes stroken van vier vierkantjes – dat rastalent Serge Baeken zichzelf oplegt, is allesbehalve een rem op zijn onuitputtelijke inventiviteit. In virtuoos getekende zwart-witplaten jongleert hij met de vertelstructuur en bladspiegels van deze eigenzinnige graphic novel.

JUNKER


Hardcover, 192 pagina’s, € 24,95
ISBN 9789462101685

BEKROOND MET DE WILLY VANDERSTEENPRIJS 32014

Duitsland, Pruisen, begin 20ste eeuw. Samen met z’n broer Oswald gaat Ludwig Von Schlitt naar een strenge cadettenschool, waar koning Wilhelm II als een alomtegenwoordige godheid vereerd wordt. Terwijl Ludwig weinig ondernemend is, maakt Oswald de familie-eer van de Von Schlitts waar. Hij is het toonbeeld van de jonge Pruisische edelman, tot hij een brief van hun moeder vindt. Daarin staat dat ze enkel kinderen kreeg om haar liefdeloze huwelijk te redden.
De plichtsbewuste cadet verandert plots in een echte rebel. Terwijl Oswald keet schopt, voert Ludwig een mentale strijd tegen de maatschappij en zijn omgeving. Wilhelm II wordt zijn ultieme vijand en het symbool voor alles wat misloopt in zijn leven. Tijdens de schietoefeningen, waarin hij uitblinkt, beeldt hij zich zelfs in dat hij op de koning schiet.

BOERKE – Bijbel


Hardcover, 248 pagina’s, € 29,95
ISBN 9789462102194

Pieter De Poortere debuteerde met zijn zwijgzame Boerke in 1999. De unieke kruising van zijn cynische humor en onschuldige tekenstijl oogstte onmiddellijk veel bijval. In 2001 werd hij bekroond met de prijs voor beste Nederlandstalige album van het jaar. Er volgden publicaties in de Nederlandstalige en Franse pers.
 
“De grote kracht van auteur Pieter De Poortere is dat hij schier eindeloos kan variëren op een bekend gegeven. De dikke lijnen, gezellige kleuren en afgeschermde sprookjeswereld zet hij tegenover een
oneerbiedige humor, met glim- en schaterlach tot gevolg.” Aldus Focus Knack, het weekblad waarin
de gags van Boerke verschijnen. Intussen volgden vertalingen in Frankrijk, Spanje, Hongarije, Finland ende VS. De eerste vijf delen zijn nu eindelijk gebundeld in deze Bijbel.
 
 
LARGO WINCH 19 – Crossfire

Softcover, 48 pagina’s, € 7,50
ISBN 9789031433353

Hardcover, 48 pagina’s, € 12,95
ISBN 9789031433360

Hardcover (luxe), 104 pagina’s, € 199
ISBN 9789031433476

In het gezelschap van Dwight Cochrane, Miss Pennywinkle en Silky, begeeft Largo Winch zich naar Londen om er de Big Board van Groep W voor te zitten. Hij hoopt er Laurent Draillac, een Franse vliegtuigbouwer, te kunnen overtuigen om een joint venture aan te gaan met de aeronauticadivisie van zijn groep. Op het programma: werkvergaderingen en ontspanning. De Big Board verloopt echter enigszins anders dan voorzien... Cochrane en Pennywinkle verliezen de pedalen en Largo is de inzet geworden van een huiveringwekkende partij blufpoker. Terroristen, dubbelagenten en spionnen weven een dodelijk web rond de miljardair, met in het midden ervan de mooie Saïdé. Maar wat als, tegen alle verwachtingen in, de man die moet sterven en de vrouw die hem moet vermoorden hopeloos verliefd op elkaar worden?

Een nieuwe episode, ontsproten aan het machiavellistische brein van Jean Van Hamme en Philippe Francq. En ook deze keer daveren al onze zekerheden op hun grondvesten.

DE BIJBEL VOLGENS DE KAT

Softcover, 192 pagina’s, € 16,95
ISBN 9789462102002

Mocht het ontstaan van de wereld en van de mensheid nog niet helemaal duidelijk voor je zijn, en als je nog existentiële vragen hebt over God en zijn werk, dan schijnt nu het eeuwige licht. De Kat neemt eindelijk de laatste (eh...) twijfels weg. In zijn Bijbel maakt Philippe Geluck de mensheid duidelijk waarom we ons al eeuwen belachelijk maken door oorlogen te voeren, kruisvaarten te organiseren en elkaar uit te moorden. Dood gaan we tenslotte allemaal. De korte tijd die we hier op aarde doorbrengen kunnen we dus maar beter vrolijk proberen te zijn...

Op zijn typische manier neemt Philippe Geluck in één adem de mensheid en alle regeltjes van het geloof op de hak. Gelukkig kregen we van de Heer ook de knipoog die ‘humor’ heet en het vermogen om alles te relativeren...

Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS