Ontdek El Mesías in het Belgisch Stripcentrum!

Ontdek El Mesías in het Belgisch Stripcentrum!

02/03/2015 Ontdek El Mesías in het Belgisch Stripcentrum!

Door het uiteenspatten van de Spaanse vastgoedbubbel verliest de rijke Jesús Fernandez in één klap zijn hele fortuin. Met de nodige zin voor drama probeert hij zich te verhangen, maar het lot beslist anders. Jesús wordt gered én op straat gezet door een deurwaarder. Radeloos zwerft hij rond tot hij over het utopische Marinaleda hoort, een dorp waarop de crisis geen vat lijkt te hebben. De charismatische burgemeester voert het dorp aan in een sociale strijd tegen het kapitalisme en Jesús sluit zich vol overgave aan. Maar er ontwaakt ook een Judas in het dorp. Verraad sluimert in de gedachten en de utopische samenleving begint af te brokkelen. Kan Jesús het tij keren?

Over de auteurs

Wauter Mannaert is fulltime striptekenaar en woont in Brussel. El Mesías is zijn tweede graphic novel. Sinds zijn debuut (Ondergronds, 2010) publiceerde hij enkele korte verhalen en hij is cartoonist, illustrator en stripreporter voor Brussel Deze Week. Met Mark Bellido deelt hij een fascinatie voor utopische samenlevingen, maatschappijkritische verhalen en satire. Samen trekken ze naar Marinaleda om er inspiratie op te doen voor El Mesías.

Auteur, journalist en fotograaf Mark Bellido is een verteller die inspiratie put uit zijn eigen ervaringen. Zo werkt hij aan een graphic novel over zijn tijd als bodyguard in Pamplona, waar hij politici beschermde tegen de ETA. Voor El Mesías dook hij zes maanden in de leefwereld van sociale activisten in Somonte, een bezet stuk landbouwgrond in Andalusië. Naast het epische verhaal voor El Mesías leverde dat ook de meer persoonlijke stripreportage Somonte op.

Expo El Mesías in het Belgisch Stripcentrum

El Mesías van Mark Bellido en Wauter Mannaert verschijnt op 4 maart bij Blloan in een prachtige softcoveruitgave van 288 pagina’s. Vanaf diezelfde dag is ook de expo El Mesías in The Gallery van het Belgisch Stripcentrum tot 19 april geopend voor het publiek.

Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS