Jommeke loopt mee in Olifantenparade

Jommeke loopt mee in Olifantenparade

14/08/2012 Jommeke loopt mee in Olifantenparade
Elephant Parade is de grootste openluchttentoonstelling ter wereld die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant. Vanaf zaterdag 1 september 2012 zullen 40 bontgekleurde kunstolifanten de straten van de stad Hasselt veroveren. Na grootsteden zoals Londen, Milaan en Singapore is de stad Hasselt erin geslaagd om deze tentoonstelling van formaat naar zich toe te halen. Ook dierenvriend Jommeke doet met een schitterende jungle-olifant mee met de tentoonstelling.Bontgekleurd door artiesten
De voorbije weken is een interessante waaier van bekende, meestal Limburgse of Hasseltse kunstenaars, in hun studio druk doende geweest met het creëren van hun olifanten-kunstwerk. Al deze creaties zullen in de maanden september en oktober verspreid staan over de binnenstad en de groene boulevard van Hasselt. Niet alleen Jommeke, maar ook iconen zoals Stijn Helsen, Koen Van Mechelen, Piet Stockmans en Stijn Meuris hebben spontaan hun medewerking aan dit project verleend.

Veiling ten voordele van The Elephant Foundation
Na afloop van de tentoonstelling zullen alle beelden geveild worden in de abdij van Herkenrode, onder toeziend oog van deurwaarder Kerkstoel, en de opbrengst van deze veiling gaat naar The Elephant Foundation die zich al sinds 2007 inzet voor de vrijwaring van het uitstervende ras van Aziatische olifanten. Habitats worden heraangelegd, zelfs een olifantenhospitaal werd inmiddels opgericht.

Meer info op elephantparade.com/

Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS