Iedereen GENiaal

Iedereen GENiaal

15/09/2014 Iedereen GENiaal
Iedereen GENiaal
 
Een toegankelijk boek over een spraakmakend onderwerp.
 
Humane genetica is niet louter het speelterrein van academici, maar heeft integendeel juist ALLES te maken met IEDEREEN. We hebben allemaal DNA, genen, chromosomen, een genoom... Sterker: het zijn net onze genen die bepalen hoe we er uitzien, hoe we ons gedragen en welke gezondheidsrisico’s we lopen.
 
De auteurs van Iedereen GENiaal leggen in gewone mensentaal uit wat humane genetica betekent, met voorbeelden en anekdotes uit het dagelijkse leven. Wat als uit een standaard genenonderzoek blijkt dat je biologische vader iemand anders is dan je dacht? De nieuwste ontwikkelingen in het vak werpen ook ethische vraagstukken op die dit spraakmakende boek niet uit de weg gaat.
 
Negen bekende Vlaamse cartoonisten kruiden dit boek met hun eigenzinnige blik op cruciale thema’s en hete hangijzers. Met spitse tekeningen en verrassende observaties slagen zij erin een complex thema als genetica te verhelderen. Reinhart Croon – Lectrr (Steven Degryse) – Pieter De Poortere – Luc Descheemaeker – Christophe Floré – Steve Michiels – Eva Mouton – Joris Snaet – Zaza – Erwin Vanmol.
 
Pascal Borry is docent medische ethiek aan het Departement Maatschappelijke Gezondheidszorg en Eerstelijnszorg van de KU Leuven. Zijn onderzoeksactiviteiten spitsen zich voornamelijk toe op maatschappelijke thema’s in het domein van de humane genetica.
 
Gert Matthijs is buitengewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Hij is moleculair geneticus en werkt op het Centrum Menselijke Erfelijkheid van het UZ Leuven,
waar hij het laboratorium voor genetisch onderzoek bij patiënten met aangeboren, erfelijke aandoeningen leidt.

Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS