Nieuw bij Casterman en Glénat vanaf 17 juni

Nieuw bij Casterman en Glénat vanaf 17 juni

16/06/2015 Nieuw bij Casterman en Glénat vanaf 17 juni
Afspraak met de geschiedenis, want de eerste cyclus van Alex Alice en Xavier Dorisons onder stripliefhebbers legendarische epos Het Derde Testament is eindelijk opnieuw beschikbaar in het Nederlands en verschijnt bij Glénat meteen in een fraaie integrale bundeling. Tegelijk ligt met Julius 4 ook het nieuwe deel van de tweede cyclus in de winkels. Ook de rest van meireleases van Casterman en Glénat ademt geschiedenis, met het eerste deel van Milo Manara’s Caravaggio, een prachtige heruitgave van Jacques Tardi’s WO I-kroniek De grote slachting, een nieuwe reportage van Lefranc en het slotdeel van Napoleon Bonaparte.Caravaggio 1/2: Met degen en palet

In dit nieuwe tweeluik van Milo Manara staan de schilder Caravaggio en het Italië uit het Cinquecento centraal, het ideale canvas voor Manara’s fascinatie voor artistieke creativiteit en, uiteraard, de schoonheid van de vrouw.

Caravaggio vindt in Rome niet alleen een grote stad met een rijke, inspirerende geschiedenis, ook in de weke onderbuik van dit oord van verderf voelt hij zich in zijn sas. De kunstenaar gooit snel hoge ogen met zijn talent. Maar zijn methodes en de artistieke vrijheid die hij zich permitteert, genieten minder bijval. Ook zijn driftige karakter helpt daar niet bij.

Manara toont zich eens te meer een absolute grootmeester van de historische strip. Het leven van een artistieke heethoofd door de ogen van de maestro.De grote slachting

Geen stripauteur die de Eerste Wereldoorlog in al zijn gruwel en zwaarmoedigheid in beeld kan brengen zoals Jacques Tardi. In De grote slachting beschrijft Tardi de eerste wereldbrand gezien door de ogen van een Franse soldaat, die zich vanaf het begin geen illusies maakt: het enige wat hij in deze oorlog kan doen, is ‘m proberen te overleven.

Wereldoorlog I is een van de grote thema’s in Tardi’s oeuvre, De grote slachting een van de meest essentiële exponenten daarvan. Nu opnieuw verkrijgbaar met een nieuwe kaft en een uitgebreid dossier door historicus Jean-Pierre Verney.
Het Derde Testament – Eerste cyclus integraal

Heel soms heb je zo van die stripreeksen die het hele medium zowat op z’n kop zetten, zich regelrecht een weg naar het hart van vele fans banen en en passant nog even een nieuwe genre uit de grond stampen. Wat een nog piepjonge Xavier Dorison (Thorgal, Undertaker, W.E.S.T) en Alex Alice (Siegfried) toen uit hun mouw schudden, was een moderne klassieker van epische proporties. Een historische strip met een kolkend infuus van magie en esoterie, tekenwerk met filmische kwaliteiten en verhaal waarvan Dan ‘De Da Vinci Code’ Brown zou willen dat hij het zelf geschreven had.

Eindelijk verschijnt de eerste cyclus van Het Derde Testament in het Nederlands en integraal gebundeld bij Glénat.Het Derde Testament – Julius 4

Is de release van de integrale eerste cyclus ook niet meteen het gedroomde moment om het vierde deel van de tweede cyclus uit te brengen?

Julius, de vroegere Romeinse generaal die nu de nieuwe messias volgt, keert terug van de heilige berg met de rol van zeven zegels. Sarim ziet een komeet in de vorm van een zwaard, voor hem een teken dat hij zijn volk moet bevrijden van het juk van de Romeinse bezetter.Napoleon Bonaparte 4

De Russische tsaar Alexander blaast de akkoorden met Frankrijk op, waarop Napoleon aan zijn tragische Russische veldtocht begint. Van daar voert het vierde en laatste deel van Napoleon ons via zijn eerste verbanning naar Elba en zijn val in Waterloo tot zijn uiteindelijke gifdood op Sint-Helena.

Veel stof dus voor een, zoals we dat van Studio Martin gewend zijn, historisch accuraat document in stripvorm.De reportages van Lefranc: De ondergang van het Derde Rijk

Met De reportages van Lefranc zoomt diezelfde Studio Martin dan weer in op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Na de Atlantische Muur, D-Day en de slag om de Ardennen volgen Olivier Weinberg en Yves Plateau de oprukkende Amerikaanse en Russische legers tot in Berlijn en de overgave van nazi-Duitsland.

De Franse historica en WO II-specialiste Isabelle Bournier waakte over de historische juistheid.


Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS